logo Xplore Agora

Spreekt Xplore je aan?

Er is nog heel veel te ontdekken!

1) Je kan op de website kijken van Xplore Agora Amsterdam:
www.xplore.nl (dit doe je al op dit moment).

2) Kom met je ouders of verzorgers naar de informatie-avonden en ontdek hoe jij je persoonlijke leerroute vormgeeft samen met je coach.

3) Nodig Xplore leerlingen uit voor een presentatie op jouw basisschool. Onder onze huidige leerlingen is een groep die heeft aangegeven graag voorlichting te gaan geven op basisscholen. Deze leerlingen hebben zelf een presentatie voorbereid en spreken vanuit hun eigen ervaring. Mochten jullie zo’n presentatie willen, dan kun je je hiervoor aanmelden bij Freek: f.wevers@xplore.nl

4) Misschien wil je ook eens een ‘proefmiddag’ meemaken om te ervaren hoe een ‘challenge’ werkt.

5) Wil je een vraag stellen? Stuur een mailtje naar: welkom@xplore.nl 

6) Ontdek wat er bijzonder is aan Xplore door op YouTube te kijken naar de filmpjes van, voor en door leerlingen. (klik op de knop hieronder)

 

De leerlingen krijgen dus veel vrijheid. Ze mogen in hun eigen tempo leren. Dat vraagt ook om een hoop discipline.

“Ik kan die vrijheid wel aan, ik vind het juist fijn”, zegt Julian. “En als je het niet aankan, dan leer je het hier wel. Die zelfstandigheid ontwikkel je gaandeweg.”

 

 

 

 

 

 

 

 Je bent van harte welkom!

De digitale open avonden voor schooljaar ’21-’22 waren op:

  • Dinsdag 12 januari 2021 19:00-21:00 uur – open avond #1
  • Woensdag 3 februari 2021 19:00-21:00 uur – open avond #2
  • Donderdag 4 maart 2021 19:00-21:00 uur – open avond #3

komend schooljaar zullen er nieuwe data op deze plek vermeld worden.

Speciaal voor leerlingen van groep 8

Rondleiding door Xplore. Het lijkt ons heel leuk, om jullie onze te-gekke werkplekken, stamgroepen en makerspaces te laten zien. Live gaat het niet meer lukken, maar online gaan we het gewoon alsnog doen. Je kan op ons YouTube-kanaal virtueel alvast een beetje rondkijken. Veel leerlingen hebben hun werkplekken en andere ruimtes gefilmd. (klik op de knop ‘naar leuke filmpjes…’)

Proefdagen voor leerlingen

Ook de proefdagen hebben we ‘vertaald’ naar online sessies. We willen je een echte Xplore-ervaring geven. Met wat uitleg over ons schoolritme, zelf werken aan een challenge, volgen van een inspiratiesessie enz.. Alles wat wij iedere dag doen, maar dan in het kort.