logo Xplore Agora

Spreekt Xplore je aan?

Er is nog heel veel te ontdekken!

1) Je kan op de website kijken van Xplore Agora Amsterdam:
www.xplore.nl (dit doe je al op dit moment).

2) Bezoek met je ouders of verzorgers de online informatie-avond en open huis rondleiding en ontdek hoe jij je persoonlijke leerroute vormgeeft samen met je coach.

3) Nodig Xplore leerlingen uit voor een presentatie op jouw basisschool. Onder onze huidige leerlingen is een groep die heeft aangegeven graag voorlichting te gaan geven op basisscholen. Deze leerlingen hebben zelf een presentatie voorbereid en spreken vanuit hun eigen ervaring. Mochten jullie zo’n presentatie willen, dan kun je je hiervoor aanmelden via mail naar: welkom@xplore.nl

4) Misschien wil je ook eens een ‘proefmiddag’ meemaken om te ervaren hoe een ‘challenge’ werkt.

5) Wil je een vraag stellen? Stuur een mailtje naar: welkom@xplore.nl 

6) Ontdek wat er bijzonder is aan Xplore door op YouTube te kijken naar de filmpjes van, voor en door leerlingen (klik op de knop hieronder).

7) Luister naar de podcast van een leerling van Xplore die samen met coaches en leerlingen de ins & outs van de school bespreekt (klik op de knop hieronder).

 

De leerlingen krijgen dus veel vrijheid. Ze mogen in hun eigen tempo leren. Dat vraagt ook om een hoop discipline.

“Ik kan die vrijheid wel aan, ik vind het juist fijn”, zegt Julian. “En als je het niet aankan, dan leer je het hier wel. Die zelfstandigheid ontwikkel je gaandeweg.”

Je bent van harte welkom!

De ONLINE open avonden voor schooljaar ’24-’25 zullen plaatsvinden op:

  • woensdag 13 december 2023 (19:00- 21:00)
  • maandag 29 januari 2024 (19:00- 21:00)
  • dinsdag 12 maart 2024* (19:00- 21:00)

De open huis rondleidingen zijn op:

  • maandag 12 februari 2024
  • dinsdag 13 februari 2024

Op de online open avond krijg je een algemene presentatie over Xplore en kan je in gesprek gaan met en al je vragen stellen aan leerlingen, coaches en ouders.

* De online  open avond op 12 maart 2024 is alleen met de schoolleiding. Van te voren aanmelden is niet nodig. Op de avond zelf staan de zoom- links op deze website.

Tijdens de ca 30 minuten open huis rondleiding op maandag 12 februari en dinsdag 13 februari kom je langs op Xplore om zelf even lekker de sfeer te proeven. Hoe zien de coachgroepen en makerspaces er precies uit? Hoe hebben de leerlingen hun werkplek ingericht? Kom het meemaken!

Proefmiddagen voor leerlingen

We willen je een echte Xplore-ervaring geven. Met wat uitleg over ons schoolritme, zelf werken aan een challenge, volgen van een inspiratiesessie enz.. Alles wat wij iedere dag doen, maar dan in het kort.

De proefmiddagen zijn op 5, 6 en 7 maart 2024 (14:30 – 16:30uur). Oorspronkelijk ook op 8 maart maar deze hebben we laten vervallen. 

Nu al nieuwsgierig? Veel leerlingen hebben hun werkplekken en andere ruimtes gefilmd. Je kan op ons YouTube-kanaal virtueel alvast een beetje rondkijken. (klik hiervoor op de knop ‘naar leuke filmpjes over Xplore’…) 

Aanmelden schooljaar 2024-2025

De aanmeldingsperiode via de loting & matching Amsterdam is van 20 maart t/m 31 maart 2024.

Heb je hierover vragen dan kan je terecht op de website schoolkeuze020.nl.

Hier lees je ook hoe het werkt als je van buiten Amsterdam komt en je wilt inschrijven op Xplore. 

Hardheidsclausule

Ouders/wettelijke verzorgers kunnen een beroep doen op de hardheidsclausule wanneer zij van mening zijn dat voor hun kind een plaatsing op één specifieke VO-school noodzakelijk is. Hiervoor is bij OSVO een centraal loket ingericht. Meer informatie over het proces en op welke gronden u een beroep kunt doen op de hardheidsclausule vindt u op de website: Centraal Loket Hardheidsclausule – Loting & Matching 2024-2025: Vereniging OSVO.