logo Xplore Agora

Spreekt Xplore je aan?

Er is nog heel veel te ontdekken!

1) Je kan op de website kijken van Xplore Agora Amsterdam:
www.xplore.nl (dit doe je al op dit moment).

2) Bezoek met je ouders of verzorgers de online informatie-avond en open huis rondleiding en ontdek hoe jij je persoonlijke leerroute vormgeeft samen met je coach.

3) Nodig Xplore leerlingen uit voor een presentatie op jouw basisschool. Onder onze huidige leerlingen is een groep die heeft aangegeven graag voorlichting te gaan geven op basisscholen. Deze leerlingen hebben zelf een presentatie voorbereid en spreken vanuit hun eigen ervaring. Mochten jullie zo’n presentatie willen, dan kun je je hiervoor aanmelden bij Rachèl: r.van.rooijen@xplore.nl

4) Misschien wil je ook eens een ‘proefmiddag’ meemaken om te ervaren hoe een ‘challenge’ werkt.

5) Wil je een vraag stellen? Stuur een mailtje naar: welkom@xplore.nl 

6) Ontdek wat er bijzonder is aan Xplore door op YouTube te kijken naar de filmpjes van, voor en door leerlingen (klik op de knop hieronder).

7) Luister naar de podcast van een leerling van Xplore die samen met coaches en leerlingen de ins & outs van de school bespreekt (klik op de knop hieronder).

 

De leerlingen krijgen dus veel vrijheid. Ze mogen in hun eigen tempo leren. Dat vraagt ook om een hoop discipline.

“Ik kan die vrijheid wel aan, ik vind het juist fijn”, zegt Julian. “En als je het niet aankan, dan leer je het hier wel. Die zelfstandigheid ontwikkel je gaandeweg.”

Aanmelden schooljaar 2023- 2024

De aanmeldingsperiode via de loting & matching Amsterdam is van 7 maart 2023 t/m 17 maart 2023.

Heb je hierover vragen dan kan je terecht op de website schoolkeuze020.nl.

Hier lees je ook hoe het werkt als je van buiten Amsterdam komt en je wilt inschrijven op Xplore.

Je bent van harte welkom!

De online open avonden en open huis rondleidingen voor schooljaar ’23-’24 hebben inmiddels allemaal plaatsgevonden. Via de knop hieronder kan je de algemene presentatie over Xplore nog terugkijken!

Op de online open avond krijg je een algemene presentatie over Xplore en kan je in gesprek gaan met en al je vragen stellen aan leerlingen, coaches en ouders. Van te voren aanmelden is niet nodig. Op de avond zelf staan de zoom- links op deze website.

Tijdens de 30 minuten open huis rondleiding kom je langs op Xplore om zelf even lekker de sfeer te proeven. Hoe zien de coachgroepen en makerspaces er precies uit? Hoe hebben de leerlingen hun werkplek ingericht? Kom het meemaken!

DE DEADLINE OM JE AAN TE MELDEN VOOR EEN RONDLEIDING IS HELAAS VERSTREKEN.

Proefmiddagen voor leerlingen

We willen je een echte Xplore-ervaring geven. Met wat uitleg over ons schoolritme, zelf werken aan een challenge, volgen van een inspiratiesessie enz.. Alles wat wij iedere dag doen, maar dan in het kort. 

De proefmiddagen in 2023 hebben inmiddels allemaal plaatsgevonden.

DE DEADLINE OM JE AAN TE MELDEN VOOR EEN PROEFMIDDAG IS HELAAS VERSTREKEN.

Nu al nieuwsgierig? Veel leerlingen hebben hun werkplekken en andere ruimtes gefilmd. Je kan op ons YouTube-kanaal virtueel alvast een beetje rondkijken. (klik hiervoor op de knop ‘naar leuke filmpjes over Xplore’…)