Aanmelden

 

 

 

zij-instroom

 

 

 

Wij proberen ieder schooljaar ook zijinstroom VMBO-T, HAVO en VWO aan te nemen. (We hebben helaas geen VMBO-B, VMBO-K).
Met deze zij-instroom willen wij de beoogde mix van leerlingen, een afspiegeling van de maatschappij, creëren in de stamgroepen. Voor deze groep leerlingen staan wij open voor leerlingen uit groep 7 die vervroegd naar het voortgezet onderwijs kunnen en voor leerlingen die dit jaar al in het voortgezet onderwijs zaten en die komend jaar (weer) naar de eerste of tweede klas gaan. 

Op dit moment hebben wij een wachtlijst. Je kunt je via onderstaand formulier (zie 1)) inschrijven op de wachtlijst.

NB Leerlingen uit groep 8 kunnen alleen via de kernprocedure (loting & matching) inschrijven.

In dit document lees je alles over het toelatingsbeleid zij-instroom van Xplore (ook te vinden onder ‘downloads’ op deze website).

 Agora is een geschikte plek voor leerlingen die:  

  • Houden van uitpluizen, nieuwsgierig zijn, zich verwonderen;
  • Zich willen ontwikkelen in het doen van onderzoek met een groeiende mate van zelfstandigheid;
  • Bereid zijn om samen te werken en andere leerlingen te helpen;

Met respect kunnen omgaan met de medeleerlingen en de rest van de community.

Procedure

1) Vul eerst het webformulier zij-instroom in, dan hebben we alvast wat gegevens om contact met je op te nemen. Zodra je dit formulier hebt ingevuld, sta je op de wachtlijst.

2) En pas later, als we je uitnodigen voor een intake-gesprek, vragen we je de volgende documenten op te sturen/mee te nemen:

NB Jaarlijks kunnen wij onze zij-instroom pas bepalen op het moment dat duidelijk is welke leerlingen via de kernprocedure worden aangenomen. Daarom zal de volgende stap plaatsvinden vanaf maart/april. Uiterlijk eind mei, brengen we je op de hoogte van de stand van zaken; of je kans maakt op plaatsing het jaar daarop. Ook vragen we je of je op de wachtlijst wil blijven staan. 

3) Leerlingen die passen in de beoogde mix zullen een uitnodiging ontvangen voor een intake-/kennismakingsgesprek. (Wil je alsjeblieft jullie paspoort of ID-kaart meenemen naar het gesprek?)

4) Op basis van de gegevens en het gesprek zal de aannamecommissie een besluit nemen over de plaatsing.